Tuotetiedot ja kuvat ratkaisevat

Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia tuotteiden tiedoista. Ravintosisällöt, allergeenit ja erityisruokavaliot ohjaavat kuluttajia tuotteiden valinnassa. Useiden tutkimuksien mukaan (mm. Forrester Research, 2014) yli 70 % kuluttajista hyödyntää tuotetietoa ostopäätöksissään. Vertaillakseen tuotteita keskenään, kuluttajat tarvitsevat riittävät ja laadukkaat tiedot myytävistä tuotteista. Kesäkuun alussa Yle keräsi suomalaisilta ajatuksia siitä, minkälainen olisi unelmien verkkokauppa; yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä nousivat tarkat tuotetiedot sekä kuvat.  Lue Ylen artikkeli

Kaupat, tukut ja ravintolat ovat myös riippuvaisia tuotetiedoista, jotta ne voivat vastata kuluttajilta nouseviin tiedontarpeisiin. Tuotetietojen avulla kaupat pystyvät suunnittelemaan myymälänsä siten, että kuluttajat löytävät etsimänsä tuotteet helposti ja loogisesti. Ravintolat puolestaan käyttävät tuotetietoja mm. asiakaslähtöiseen ateriasuunnitteluun, jolla varmistetaan erityisruokavalioiden toteutuminen. 

Kuva: Tuote ei myy ilman kuvaa ja oikeita tuotetietoja

Pelkkä hyvä tuote ei enää riitä 

Jälleenmyyjien hankinnoista kasvava osa tehdään kanavissa, joissa fyysistä tuotetta ei ole saatavilla. Sama trendi näkyy myös kuluttajilla verkkokaupan kasvaessa. Ilman konkreettista tuotetta ostopäätös tehdään tavarantoimittajan ilmoittamien tuotetietojen perusteella.  

Sähköisissä kauppapaikoissa ajantasaisilla tuotekuvilla on ratkaiseva merkitys – ilman kuvaa tuote ei käy kaupaksi. Vai olisitko sinä valmis tilaamaan tuotteen ilman kuvaa myytävästä tuotteesta? 

Laadukkaat tuotetiedot ja -kuvat täydentävät hyviä tuotteita ja edistävät myyntiä. Varmista siis, että tuotteistasi on tarjolla luotettavat ja laajat tuotetiedot sekä kuvat.

Lisää näkyvyyttä tuotteillesi Synkan avulla

Synkka on GS1 Finlandin palvelu, jolla hallinnoit tuotteittesi tuotetietoja. Synkan avulla välität tuotetiedot ja -kuvat kaupparyhmille, foodservice-toimijoille sekä muille tuotetietojen vastaanottajille. Synkka on Suomen päivittäistavarakaupan ainoa keskitetty ratkaisu, jota on kehitetty jatkuvasti tukemaan tavarantoimittajien sekä kaupan tarpeita. Palvelussa on tällä hetkellä noin 100.000 vähittäistuotteen tiedot.

Helppokäyttöisellä Synkalla varmistat, että nykyisillä ja tulevilla kauppakumppaneillasi on aina ajantasaiset tiedot ja kuvat myymistäsi tuotteista. Synkan käyttöönotto on tehty helpoksi – saat sen käyttöösi päivässä. 

Lue lisää Synkka-palvelusta GS1:n nettisivuilta


Synkka maksutta käyttöön loppuvuoden ajaksi

Lataa esite Synkan hyödyistä ja maksuttoman kokeilujakson aloittamisesta


Takaisin uutishuoneeseen

Ota yhteyttä

Roskapostin estämiseksi, ruksaa ylläoleva laatikko.