Tuotetiedot ja kuvat ratkaisevat

Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia tuotteiden tiedoista. Ravintosisällöt, allergeenit ja erityisruokavaliot ohjaavat kuluttajia tuotteiden valinnassa. Useiden tutkimuksien mukaan (mm. Forrester Research, 2014) yli 70 % kuluttajista hyödyntää tuotetietoa ostopäätöksissään. Vertaillakseen tuotteita keskenään, kuluttajat tarvitsevat riittävät ja laadukkaat tiedot myytävistä tuotteista. Kesäkuun alussa Yle keräsi suomalaisilta ajatuksia siitä, minkälainen olisi unelmien verkkokauppa; yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä nousivat tarkat tuotetiedot sekä kuvat. Lue Ylen artikkeli

Kaupat, tukut ja ravintolat ovat myös riippuvaisia tuotetiedoista, jotta ne voivat vastata kuluttajilta nouseviin tiedontarpeisiin. Tuotetietojen avulla kaupat pystyvät suunnittelemaan myymälänsä siten, että kuluttajat löytävät etsimänsä tuotteet helposti ja loogisesti. Ravintolat puolestaan käyttävät tuotetietoja mm. asiakaslähtöiseen ateriasuunnitteluun, jolla varmistetaan erityisruokavalioiden toteutuminen. 

Kuva: Tuote ei myy ilman kuvaa ja oikeita tuotetietoja

Pelkkä hyvä tuote ei enää riitä 

Jälleenmyyjien hankinnoista kasvava osa tehdään kanavissa, joissa fyysistä tuotetta ei ole saatavilla. Sama trendi näkyy myös kuluttajilla verkkokaupan kasvaessa. Ilman konkreettista tuotetta ostopäätös tehdään tavarantoimittajan ilmoittamien tuotetietojen perusteella.  

Sähköisissä kauppapaikoissa ajantasaisilla tuotekuvilla on ratkaiseva merkitys – ilman kuvaa tuote ei käy kaupaksi. Vai olisitko sinä valmis tilaamaan tuotteen ilman kuvaa myytävästä tuotteesta? 

Laadukkaat tuotetiedot ja -kuvat täydentävät hyviä tuotteita ja edistävät myyntiä. Varmista siis, että tuotteistasi on tarjolla luotettavat ja laajat tuotetiedot sekä kuvat.


Haluaisitko kokeilla tuotetietojen välityspalvelua maksutta ilman sitoumuksia?

Lue lisää esitteestä


Tuotetiedot ja kuvat kuntoon GS1:n avulla

GS1:n Synkka-palvelu on Suomen ainoa keskitetty ratkaisu, jolla tavarantoimittajat voivat välittää tuotetietonsa ja -kuvansa tuotetietojen vastaanottajille, kuten kaupparyhmille, foodservice-toimijoille sekä muille tuotetietojen vastaanottajille. Synkan avulla tavarantoimittajat voivat helposti hallinnoida tuotetietojaan sekä varmistaa, että kauppakumppaneilla on aina ajantasaiset tiedot myytävistä tuotteista.

Lue lisää Synkka-palvelusta GS1:n nettisivuilta

Takaisin uutishuoneeseen

Ota yhteyttä

Roskapostin estämiseksi, ruksaa ylläoleva laatikko.