Digitaalinen kuitti korvaa paperisen

Joko olisi aika luopua paperikuittien tulostamisesta ja arkistoimisesta? Korvaava ratkaisu on digitaalinen kuittien välitys eli eKuitti. Kuluttaja saa käyttöönsä palvelun, johon maksutapahtumien tiedot tallentuvat automaattisesti ja josta esimerkiksi takuu- tai muu tärkeä kuitti voidaan tarvittaessa löytää helposti.

Sähköiseen muotoon tallennettu kuitti mahdollistaa merkittävät säästöt myös yritysten taloushallinnolle. Kadonneet kuitit jäävät historiaan eikä kuittitietoja tarvitse tallentaa tietojärjestelmiin manuaalisesti. Aikaa vievä kuittien skannaaminen tai valokuvaaminen jää työntekijöiltä historiaan. Luonnollisesti myös paperia säästyy.

Teknologiateollisuuden koordinoima RTECO-hanke käynnisti eKuitti-ekosysteemin rakentamisen Suomessa ja laati ohjeistuksen eKuitin käyttöönotolle ja palvelujen kehittämiselle. Hankkeen tavoitteeksi on asetettu vähentää kuitteihin liittyvää käsityötä. Kuittitiedon pohjalta on mahdollista luoda monenlaisia kuluttajaa hyödyttäviä lisäpalveluita. Kun tuotteen yksilöivä GTIN-koodi on rekisteröity osaksi kuittitietoa, voidaan laajemmat tuotetiedot noutaa helposti GS1 Finlandin Synkka-tuotetietopankista sisältäen ravintosisällöt tai allergeenit.

Myös Ruotsissa sähköinen kuitti saa jalansijaa ja GS1 Sweden osallistuu aktiivisesti paikalliseen hankkeeseen. Normaalin kuittitiedon oheen palveluun tallennetaan paikallisesta tuotetietopankista noudettua tietoa sekä tuotekuva. Lisäksi on oivallettu GS1 Digital link -standardin tarjoamat mahdollisuudet linkittää monenlaista tuotteeseen liittyvää lisätietoa kuten tuotekuvia, opastusvideoita ja reseptejä.

e-kuitti

Lisätietoa pohjoismaisista eKuitti-hankkeista:

Takaisin uutishuoneeseen

Ota yhteyttä

Roskapostin estämiseksi, ruksaa ylläoleva laatikko.