GS1 Finland Oy lyhyesti

GS1 Finland Oy on osa avointa, puolueetonta ja voittoa tavoittelematonta maailmaanlaajuista GS1-organisaatiota, joka kehittämiensä ja ylläpitämiensä standardien avulla auttaa asiakkaitaan toimitusketjun tehostamisessa ja hallinnassa. GS1:n ratkaisuja käyttää maailmanlaajuisesti yli 1,4 miljoonaa yritystä ja joka päivä GS1-tunniste on mukana yli 6 miljardin kauppatapahtuman kirjaamisessa ja välittämisessä. GS1 onkin maailman laajimmin käytetty toimitusketjun standardointiratkaisu. GS1 Finland myöntää yksinoikeudella GS1-yritystunnisteita Suomessa sekä ylläpitää ja kehittää sähköistä Golli-palvelua.

GS1 Finland ylläpitää myös kaupan ja teollisuuden välistä Synkka-palvelua, johon kuuluu tuotetietopankki sekä mediapankki. Tavarantoimittajat lähettävät sähköisesti kaikki tuotetietonsa ja -kuvansa yhteen yhteiseen tietokantaan, josta kaupan keskusliikkeille välittyy päivittäin automaattisilla kyselyillä palveluun tallennetut tiedot ja kuvat. Myös HoReCa-toimijat vastaanottavat tuotetietoja ja tuotekuvia tietokannasta.

GS1 Finland Oy on Elintarviketeollisuusliitto ry:n, Päivittäistavarakauppa ry:n sekä Keskuskauppakamarin omistama yritys.