Näin pääset alkuun

Me GS1:llä olemme sinua ja yritystäsi varten

GS1 Finland tarjoaa sinulle numerot viivakoodeihin, jotta sinä saisit tuotteesi kaupan hyllyille. Jos et vielä tiedä mikä on GS1 ja mitä viivakoodit ovat, tämä sivusto auttaa sinut alkuun. Se kertoo sinulle vaiheittain mitä pitää tehdä, jotta saat viivakoodit tuotteisiisi, tukkupakkauksiisi tai lavoihisi.

Auta

Onko sinulla kysymys? Ota yhteyttä GS1 asiakaspalveluun!
Puhelin:075 756 3500
Email: asiakaspalvelu@gs1.fi

 

Mitä tarvitset, jotta saat viivakoodit tuotteisiisi Suomessa?

GS1_Other_Barcode_Prefix_600dpi_RGB_2015-08-04_FI

GS1 myöntää yrityskohtaisia numerosarjoja eli GS1 yritystunnisteita, jonka pohjalta voit muodostaa tarvitsemiasi yksilöiviä tunnisteita. GS1 Finlandin myöntämät yritystunnukset alkavat aina numerolla 64. Kun olet muodostanut tuotteellesi yksilöivän tunnisteen, voit sen jälkeen tehdä numerosarjaa vastaavan viivakoodin. Mikäli tarvitset viivakoodin vain yhteen tuotteeseen, voit hankkia yksittäisen viivakoodin.

Mitä sinun tulee tehdä, jotta voit alkaa tuottaa useita viivakoodeja?

1. Liittyä asiakkaaksi

GS1 on asiakkuuteen perustuva organisaatio. Sinun tulee liittyä asiakkaaksi, jotta saat GS1 yritystunnisteen. Yritystunnisteen luovuttaminen edellyttää myöntämismaksun maksamista.

2. Ylläpitää yritystunnisteen käyttöoikeutta

GS1 yritystunniste takaa sinulle rajatun valikoiman numeroita, jotta voit luoda yksilöiviä tunnisteita. Yritystunnisteen käyttöoikeuden säilyttäminen edellyttää vuosittaisen käyttömaksun maksamista. Tarjoamme erilaisia yritystunnisteita, joiden tyyppi riippuu sinun nykyisistä tai tulevista tarpeistasi.

Mikä yritystunniste sopii sinun tarpeisiisi?

Asiakas

9-numeroinen yritystunniste, josta voit tehdä GTIN-koodin 1 000 eri tuotteelle (esim. kuluttajatuote tai myyntierä) tai SSCC koodin 100 miljoonalle lavalle.

 7-numeroinen yritystunniste, josta voit tehdä GTIN-koodin 100 000 eri tuotteelle (esim. kuluttajatuote tai myyntierä) tai SSCC koodin 10 miljardille lavalle. 

Vaihtuvamittaisen tuotteen yritystunniste, josta voit muodostaa kansallisia koodeja punnittaville tuotteille, esim. valmistajan pakkaamille lihatuotteille. Tällä yritystunnisteella voit muodostaa vaihtuvamittaisen koodin sadalle eri tuotteelle.

Tutustu myöntämis- ja käyttömaksuihin

Miten liityt GS1 asiakkaaksi?

Mitä tarvitset, jotta voit liittyä GS1 asiakkaaksi?

OK merkki

Asiakkaaksi liittymiseen tarvitaan tiettyjä tietoja. Suosittelemme että sinulla on nämä tiedot esillä ennen kuin aloitat lomakkeen täyttämisen, jotta prosessi sujuisi mahdollisimman helposti ja nopeasti.

  • Tilaavan yrityksen tiedot (nimi ja osoite)
  • Y-tunnus
  • Viimeisin tilikauden liikevaihto
  • Yrityksen toimiala TOL-toimialaluokituksen mukaan (5-numeroinen TOL 2008-koodi)
  • Laskutusosoite /verkkolaskutusosoite ja operaattori
  • Yhteyshenkilön tiedot (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
  • Henkilokohtaiset pankkitunnukset, jolla tehdään sähköinen allekirjoitus

Asiakkaaksi liittyminen

Asiakkaaksi liitytään kohdasta  Liity asiakkaaksi.

Maksujen perusteet

GS1 myöntämismaksun ja käyttömaksun suuruus perustuu liikevaihtoluokkaan.

Ensimmäinen maksu

Ensimmäinen lasku sisältää myöntämismaksun ja ensimmäisen vuoden käyttömaksun.  

Laskutusosoite

Laskutusosoite tulee antaa asiakkaaksi liittymisvaiheessa, jotta vuosittaisen käyttömaksun laskutus onnistuu. Laskutusosoitteen täyttö on pakollinen osa asiakkaaksi liittymistä.

Mitä tapahtuu asiakkaaksi liittymisen jälkeen?

Viivakoodi valmis

Kun olet täyttänyt yritystunnisteen tilauslomakkeen, käsittelemme tilauksen ja lähetämme sinulle GS1 yritystunnisteen sähköpostitse. Sen jälkeen voit alkaa muodostamaan yksilöiviä tunnisteita haluamiisi käyttötarkoituksiin. Löydät lisää tietoa numeroiden myöntämisestä ja hallinnoinnista sekä viivakoodien muodostamisesta "Näin yksilöin", ”Näin teen GS1-merkinnän” ja "10 askelta viivakoodin toteuttamiseen" osioista.

Liity asiakkaaksi

Haluatko tietää lisää GS1-järjestelmästä?

Lue lisää standardit osiosta!