Standardit

Tuotteiden yksilöimiseen, tunnistamiseen ja tiedon jakamiseen perustuva GS1-järjestelmä takaa toimivan, tehokkaan ja globaalin toimitusketjun

Esimerkiksi tuotteiden, palveluiden, omaisuuden, ihmisten ja toimipaikkojen yksilöinti, tunnistaminen ja tiedon jakaminen onnistuu GS1-standardien avulla. Globaalit standardit mahdollistavat yhteisen kielen maasta, paikasta ja ajasta riippumatta. Kustannussäästöjen lisäksi yhteiset standardit lisäävät tilaus-toimitusketjun läpinäkyvyyttä.  

Yksilöi

GS1  yksilöinnin avaimet

Käytetään esimerkiksi tuotteiden, logististen yksiköiden ja toimipaikkojen yksilöintiin. Yksilöinnin avaimia ovat mm. GTIN, GLN, SSCC ja GIAI.

GS1_Icon_Capture_On_Gray_72pi_RGB_2014-12-17
Tunnista

GS1 tiedonkantajat

GS1 tiedonkantajat mahdollistavat GS1 yksilöinninavainten sekä mahdollisen lisätiedon esittämisen koneluettavassa muodossa. GS1 tiedonkantajia ovat esim. EAN/UPC, GS1-128 ja DataMatrix viivakoodit sekä EPC-tägit.  

Jaa tietoa

GS1-standardit tiedon jakamiseen

GS1-standardit mahdollistavat tiedon jakamisen kauppakumppaneiden välillä helposti ja tehokkaasti - reaaliajassa. Tiedon jakamisen standardeja ovat: GDSN, EDI sekä EPCIS.