GS1-yritystunnisteasiakkaaksi liittyminen


GS1-yritystunniste avaa ovet globaaliin järjestelmään, jonka avulla voit luoda viivakoodeja ja muita tunnisteita toimialastasi riippumatta. Näin takaat, että tuotteesi voidaan ottaa myyntiin kauppojen hyllyille - oli sitten kyse elintarvikkeesta, käyttötavarasta tai rautakauppatuotteesta. Yritystunnistetta tarvitaan myös muun muassa kuljetuslavojen ja tukkupakkausten SSCC-koodien luomiseen. Voit liittyä yritystunnisteasiakkaaksi alla olevasta linkistä. 

YRITYSTUNNISTEEN TILAUSLOMAKE

 • 11-numeroinen yritystunniste, josta voit tehdä GTIN-koodin 10 eri tuotteelle (esim. kuluttajatuote tai myyntierä) tai SSCC koodin 1 miljoonalle lavalle.
 • 10-numeroinen yritystunniste, josta voit tehdä GTIN-koodin 100 eri tuotteelle (esim. kuluttajatuote tai myyntierä) tai SSCC koodin 10 miljoonalle lavalle.
 • 9-numeroinen yritystunniste, josta voit tehdä GTIN-koodin 1 000 eri tuotteelle (esim. kuluttajatuote tai myyntierä) tai SSCC koodin 100 miljoonalle lavalle.
 • 7-numeroinen yritystunniste, josta voit tehdä GTIN-koodin 100 000 eri tuotteelle (esim. kuluttajatuote tai myyntierä) tai SSCC koodin 10 miljardille lavalle. 
 • Vaihtuvamittaisen tuotteen yritystunniste, josta voit muodostaa kansallisia koodeja punnittaville tuotteille, esim. valmistajan pakkaamille lihatuotteille. Tällä yritystunnisteella voit muodostaa vaihtuvamittaisen koodin sadalle eri tuotteelle.

Asiakkaaksi liittymiseen tarvitaan tiettyjä tietoja. Suosittelemme että sinulla on nämä tiedot esillä ennen kuin aloitat lomakkeen täyttämisen, jotta prosessi sujuisi mahdollisimman helposti ja nopeasti.

 • Tilaavan yrityksen tiedot (nimi ja osoite)
 • Y-tunnus
 • Viimeisin tilikauden liikevaihto
 • Yrityksen toimiala TOL-toimialaluokituksen mukaan (5-numeroinen TOL 2008-koodi)
 • Laskutusosoite /verkkolaskutusosoite ja operaattori
 • Yhteyshenkilön tiedot (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
 • Henkilokohtaiset pankkitunnukset, jolla tehdään sähköinen allekirjoitus

Liittyminen GS1 Finlandin yritystunnisteasiakkaaksi on helppoa ja sen voi tehdä tämän linkin kautta.  

Liittymisen jälkeen autamme tunnisteen käyttöönotossa tarvittaessa. Käyttöönottoa helpottamaan olemme luoneet lyhyen tietopaketin uusille asiakkaillemme.

Lue lisää yritystunnisteen käytön aloittamisesta

Tilaus- ja toimitusehdot

Sopimusehdot GS1-yritystunnisteen käytöstä 20.3.2020 alkaen

1. GS1-yritystunnisteen käyttö

GS1-yritystunnisteesta (GS1 Company Prefix) muodostetaan globaalin GS1-järjestelmän mukaisia numerosarjoja, joilla yritys voi yksilöidä mm. tuotteita, toimipaikkoja, logistisia yksiköitä tai kuormankantajia ja merkitä ne GS1-standardin mukaisilla viivakoodeilla. GS1-yritystunniste on asiakaskohtainen, eikä samaa tunnistetta tai sen pohjalta tehtyjä koodeja voi olla minkään muun yrityksen käytössä.

2. Asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet

Asiakkaalla on oikeus käyttää hänen edustamalleen yritykselle myönnettyä GS1-yritystunnistetta kohdassa 1 kuvatulla tavalla. Asiakas sitoutuu noudattamaan yritystunnisteen käytössä ohjeistusta, jota on saatavissa internet-sivuilta www.gs1.fi sekä GS1 Finlandin asiakaspalvelusta.

Yritystunnisteen käyttämiseksi asiakkaan on suoritettava GS1 Finland Oy:lle voimassa olevan hinnaston mukainen yritystunnistekohtainen käyttöönottomaksu sekä vuosittainen vuosimaksu.

Asiakas on velvollinen ilmoittamaan yhteys- tai laskutustiedoissa tapahtuvista muutoksista GS1 Finlandille MyGS1-palvelun kautta tai sähköpostilla laskutus@gs1.fi. Yrityksen liiketoiminnassa tapahtuvista muutoksista (esim. yritystoiminnan loppuminen, yrityksen myynti) on ilmoitettava kirjallisesti osoitteeseen laskutus@gs1.fi.

Asiakkaalla ei ole oikeutta siirtää tämän sopimuksen oikeuksia kolmannelle osapuolelle ilman GS1 Finland Oy:n suostumusta.

3. GS1 Finland Oy:n oikeudet ja velvollisuudet

GS1 Finland Oy ylläpitää myöntämistään yritystunnisteista rekisteriä Suomessa ja toimittaa ne myös globaaliin GS1-yritystunnisterekisteriin. GS1 Finland Oy tarjoaa GS1-järjestelmän yleistä opastusta sekä ylläpitää ja kehittää järjestelmää ja siihen liittyvää ohjeistusta.

4. Hinnat ja maksuehdot

GS1-yritystunnisteen käyttöönottomaksu ja kuluvan vuoden vuosimaksuosuus peritään myöntämishetkellä. Tulevien vuosien vuosimaksut laskutetaan vuosittain tammikuussa. Maksuehto on 14 pv netto.

GS1 Finland Oy:llä on oikeus muuttaa tarjoamiensa tuotteiden ja palveluiden hintoja vuosittain. Hintamuutoksista ilmoitetaan vähintään yhtä kuukautta ennen niiden voimaantuloa. Ajantasainen hinnasto on saatavissa internet-sivuilta osoitteessa www.gs1.fi tai asiakaspalvelusta.

5. Sopimusaika ja irtisanominen

Tämä sopimus astuu voimaan, kun GS1 Finland Oy ilmoittaa myönnetystä yritystunnisteesta asiakkaalle.

Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja se jatkuu kalenterivuoden kerrallaan, mikäli sitä ei irtisanota ennen edellisen kalenterivuoden loppua. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen laskutus@gs1.fi. Jos asiakas irtisanoo sopimuksen jo suoritetun vuosimaksun maksamisen jälkeen, kyseessä olevan vuoden vuosimaksua ei palauteta.

GS1 Finland Oy:llä on oikeus irtisanoa tämä sopimus ja passivoida yritystunniste, mikäli asiakas jättää sopimukseen liittyvät maksut maksamatta tai rikkoo sopimusta oleellisesti muilla tavoin. GS1 Finland Oy:n irtisanoessa sopimuksen asiakkaasta johtuvista syistä pitää myönnetyn GS1-yritystunnisteen ja siitä muodostettujen koodien käyttö lopettaa välittömästi.

6. Erimielisyydet

Tästä sopimuksesta johtuvat erimielisyydet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.                                                                                                                                                                                               

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.