Yleisohjeet

Tältä sivulta löydät videoita Synkka-palvelun mediatoiminnallisuuden peruskäyttöön.

Suosittelmme, että aloitat mediatoiminnallisuuteen tutustumisen katsomalla seuraavat kaksi videota; Kirjautuminen ja järjestelmän rakenne sekä Käyttäjätunnusten hallinta. Videot mm. esittelevät järjestelmässä navigointia ja antaa ohjeet kuinka vaihdat salasanasi.

Mediapankin harjoitteluympäristö

Eri kuvatyyppien ohjeet ja videot on jaoteltu jokaisen kuvatyypin alle erikseen:

Myynti- ja markkinointikuvat
Hyllykuvat
Tuotteen tekniset tiedot ja ohjeet (pdf)
Yleiset kuvat ja tiedostot

Täältä löydät videoita, jotka esittelevät mediapankin monipuolisia toiminnallisuuksia.

Aineiston muokkaaminen julkaisun jälkeen
Kuvan korvaaminen toisella kuvalla
Kuvan arkistointi, palautus arkistosta ja poisto
Tarkennettu haku
Kuvien lataus järjestelmästä
Tagit ja ulkoiset linkit
Latauspohjan luominen
Zip-tiedosto

Kirjautuminen ja järjestelmän rakenne

Videossa esitellään käyttöliittymän valikkoja ja toimintoja.

Käyttäjätunnusten hallinta

Tässä videossa opit luomaan uuden käyttäjän, sekä muokkaamaan olemassa olevan käyttäjän tietoja.
Huomaathan, että salasanan tulee olla seuraavassa muodossa:

• Vähintään 8 merkkiä pitkä
  • Salasana ei saa sisältää osia käyttäjätunnuksesta

Tämän lisäksi salasanan tulee täyttää vähintään kolme alla olevista ehdoista.

• 1 iso kirjain
  • 1 numeerinen merkki
  • 1 pieni kirjain
  • 1 erikoismerkki (Esimerkiksi !, $, #, %)

Aineiston muokkaaminen julkaisun jälkeen

Jos mediapankkiin julkaistua aineistoa on tarpeen muokata, tästä videosta saat ohjeet kuinka se tapahtuu.

Kuvan korvaaminen toisella kuvalla

Videossa kerrotaan kuinka mediapankkiin julkaistun kuvan voi korvata toisella kuvalla.

Kuvan arkistointi, palautus arkistosta ja poisto

Videolla kerrotaan kuinka aineistoja voidaan arkistoida ja poistaa. Arkistosta palauttaminen siirtää aineiston jälleen julkaistu -tilaan.

Tarkennettu haku

Jos haluat hakea aineistoja antaen useita hakuehtoja, käytä tarkennettu haku -toimintoa.

Kuvien lataus järjestelmästä

Videossa kerrotaan eri tavoista, joilla kuvia voi ladata järjestelmästä. Kuvia voi ladata sen alkuperäisessä muodossa, tai muokata niitä toivottuun muotoon. Lataus on mahdollista myös ennalta tehtyjen latauspohjien avulla.

Tagit ja ulkoiset linkit

Aineistoon lisättyjä tageja voi hyödyntää haettaessa aineistoja mediapankista. Ja ulkoisen linkin avulla aineistoja voi jakaa järjestelmän ulkopuolelle yhteistyökumppaneille. Tässä videossa kerrotaan kuinka tagit ja ulkoiset linkit lisätään.

Latauspohjan luominen

Videossa kerrotaan kuinka uusi latauspohja luodaan. Latauspohjia voi hyödyntää aineistojen lataamisessa järjestelmästä halutussa muodossa.

Zip-tiedosto

Synkka mediapankkiin on mahdollista lisätä aineistoja zip-tiedostosta. Videossa lisättävän aineiston tiedot ovat tuotetietopankissa ja kuvat on nimetty suosituksemme mukaisesti.

Voit harjoitella mediapankin käyttöä suljetussa harjoitteluympäristössä:

Avaa ohjeet mediapankin harjoitteluympäristöön