Jos et näe viestin sisältöä, avaa se selaimeen   
Synkka-palvelun uutiskirje 8/2017
synkkabanneri

Kutsu webinaariin:
Sneak peek uuteen Synkka käyttöliittymään 8.6.2017 kello 13:30-14:00

Ensimmäisessä Synkan uudistusprojektin blogikirjoituksessa uudistuksen ohjausryhmän puheenjohtaja Tuomo Kronbäck kertoi asiakaspalvelumme suunnittelevan "Sneak peek" webinaaria, eli tapahtumaa, jossa nykyisille asiakkaillemme annetaan mahdollisuus nähdä marraskuussa käyttöönotettava uusi käyttöliittymä.

Uusi käyttöliittymä on vielä konfiguroimatta, eli nähtävillä ei ole lopulliset suomen maaprofiilin tietokentät ja niiden sijainnit. Siitä huolimatta pystymme jo näyttämään käyttöliittymän pääpiirteet ja esittelemme miten vähittäistuote tallennetaan tulevaan tuotetietopankkiin.  Meillä on myös ilo näyttää, miten Synkan käytettävyys paranee esim. uuden ohjaavuuden osalta. Näytämme mm. miten ohjelma ohjaa käyttäjää virheiden korjaamisessa. Käyttäjä voi suoraan virheilmoituksesta klikkaamalla siirtyä tietokentän luo jossa virhe esiintyy.

Maksuttomaan webinaariin mahtuu 50 nopeinta ilmoittautunutta, joten varaa paikkasi heti. Tarvittaessa järjestämme toisen webinaarin myöhemmin kesäkuussa.

Ilmoittaudu Synkka-webinaariin

Ainesosalistan ilmoittaminen tuotetietopankissa

Ainesosalistan (F7018) ilmoittamista Synkka-tuotetietopankissa on tarkennettu:

Tuotepakkauksen tietojen sekä Synkka-tuotetietopankissa olevan ainesosalistan on vastattava toisiaan. Ainesosalista-tietokentässä voidaan ainesosien lisäksi ilmoittaa saattaa sisältää -tiedot (esim. "Saattaa sisältää vehnää"). Sen sijaan mitään muita lisätietoja tässä tietokentässä ei anneta. Ainesosalistalle eivät siis kuulu esim. kuluttajalle suunnatut käyttö- ja säilytysohjeet. Ne ilmoitetaan tietokentissä Säilytysohje (F7252) ja Käyttöohje (F7353).

Ainesosalista on annettava suomeksi ja ruotsiksi, muut kielet ovat vapaaehtoisia.

Synkan käyttöliittymässä on kaksi uutta välilehteä

Synkka-tuotetietopankin käyttöliittymään on lisätty kaksi uutta välilehteä: Markkinointi sekä Tuotanto- ja käsittelytiedot. Näiden otsikoiden alle on siirretty tietokenttiä Tuotteen ominaisuudet ja Yleistietoja -välilehdiltä. Muutoksen jälkeen tietokentät ovat selkeämmin jaoteltu aihealueisiin vastaavasti kuin ne ovat GDSN-tuotetietostandardissa. Otsikoiden alta löytyvät seuraavat alla listatut tietokentät.

Markkinointi

Markkinointiteksti F7135 ja kieli F7316
Teknokemian erityisominaisuudet F7030
Ikäraja F7038 ja kieli F7310
Munien laatuluokka F7092
Munien painoluokka F7093
Hevi (hedelmät ja vihannekset): laatuluokitus F7234

 

Ruoka, juoma ja tupakka -osio: Tuotanto- ja käsittelytiedot

Raaka-aineen määrä F7254 ja mittayksikkö F7297
Geneettinen tieto F7098