GS1 Synkka – Dokumentaatio ja päivitykset

Tältä sivulta löydät dokumentteja ja ohjeita GS1 Synkan tietosisällöistä. Kerromme sivulla myös palveluun tulevista päivityksistä.

GS1 Synkka -tuotetietopalvelun päivitykset

Päivitämme GS1 Synkka -tuotetietopalvelua alla olevien ajankohtien mukaan. Päivityksen yhteydessä tuotantoympäristössä on aina viikonlopun mittainen käyttökatko, josta tiedotamme erikseen.

Päivitykset vaikuttavat GS1 Synkan sanomarakenteeseen sekä tietosisältöön, eli käytettäviin attribuutteihin (tietokenttä), koodiarvoihin ja tarkastussääntöihin.

Suomen tietoprofiili ja päivitysaikataulu
VersioAjankohtaKäyttöönottoTesti-ympäristöTietoprofiiliMuutokset
3.1.25Marraskuu18.11.2023

5.–15.10. ympäristön päivitys

16.10. asiakastestaus alkaa

Lataa

päivitetty 28.11.23

Lataa
3.1.26Helmikuu

24.02.2024

Tuotannon käyttökatko
23.2. klo 18:00 –
26.2. klo 9:00

18.–26.1.24 ympäristön päivitys

27.1.24 asiakastestaus alkaa

Lataa

päivitetty 5.3.2024

Lataa
3.1.27Toukokuu18.05.2024

Tuotannon käyttökatko
17.5. klo 18:00 -
20.5. klo 9:00

4.4. - 18.4. ympäristön päivitys

19.4.24 asiakastestaus alkaa

Lataa

päivitetty 22.3.2024

Lataa
3.1.28Elokuu

17.08.2024

Tuotannon käyttökatko
16.8. klo 18:00 -
19.8. klo 9:00

11.7. - 21.7. ympäristön päivitys

22.7.24 asiakastestaus alkaa

3.1.29Marraskuu16.11.2024
3.1.30Helmikuu22.02.2025
3.1.31Toukokuu24.05.2025
3.1.32Elokuu23.08.2025
3.1.33Marraskuu15.11.2025

XML-rajapinta

GS1 Synkan integraation voi toteuttaa käyttäen standardinmukaisia xml-sanomia. Tuetut tiedonsiirtoprotokollat ovat AS2 ja FTPS​.

SanomamallitLataa7.11.18Sanomamallit (CIC, CIHW, CIS, GS1 Response ja RFCIN)
AS2 Connectivity GuideLataa1.09.17Kuvaus yhteysasetuksista
FTPS Connectivity GuideLataa1.09.17Kuvaus yhteysasetuksista
Yhteyslomake/Connectivity guideLataa Lomake AS2 tai FTPS yhteyden avaamista varten

API-dokumentaatio

GS1 Synkassa on kolme API-rajapintaa, joiden mahdollistamat tietosisällöt poikkeavat toisistaan:

• My Products API
  • Public Products API
  • Media API.

Kaksi ensimmäistä mahdollistavat tuotetietojen hakemisen ja viimeinen median lataamisen sekä hakemisen järjestelmästä. API-dokumentaatio on jaettu omiksi kokonaisuuksikseen. Alla on linkit dokumentaatioon.

My Products API v. 2.0Lue lisääGS1 Synkkaan ja muihin GDSN-pankkeihin perustettujen sekä private label -tuotteiden tietojen hakemisen mahdollistava API-rajapinta. Rajapinnan käyttö edellyttää tuotetietokyselyiden luomista ja ylläpitämistä GS1 Synkan käyttöliittymän kautta.
Tavarantoimittajat voivat hakea omien tuotteidensa tietoja tämän rajapinnan kautta.
Public Products API v. 2.0Lue lisääGS1 Synkkaan perustettujen julkisten tuotteiden tuotetietojen hakemisen mahdollistava API-rajapinta. Tämän rajapinnan kautta ei saa haettua muihin tuotetietopankkeihin perustettujen tai private label -tuotteiden tietoja.
Media APILue lisääMedia API:n kautta tavarantoimittaja voi ladata GS1 Synkkaan mediatiedostojaan. Vastaanottajat voivat hakea API-rajapinnan kautta mediatiedostoja sekä luoda niille kyselyitä.

Muut tiedostot

Dokumentin otsikko Viimeisin muutosKuvaus
Suomen terveydenhuollon tietoprofiili 12 2021Lataa13.12.21Terveydenhuolto, attribuutit, koodilistat, validointisäännöt.
GDSN-dokumentaatioLue lisää26.6.2023Linkki GDSN:n virallisille sivuille, mistä löytyy englanninkieliset dokumentit ja skeemat. Jokaisen version dokumentit on esitelty omalla sivulla, voit tarkastella nykyistä ja tulevaa versiota.