Ean 13 koodi

Näin käytät GS1 Rekisteriä - Uuden GTIN-koodin luonti, tuotteen tietojen antaminen sekä viivakoodin tekeminen

Uuden GTIN-koodin luonti, tuotteen tietojen antaminen sekä viivakoodin tekeminen

Ohjeen aiheet

Instruction steps

Uuden GTIN-koodin luonti

GTIN-koodien luonti tehdään GTIN-koodit-välilehdellä ja aloitetaan klikkaamalla Luo GTIN-koodi -painiketta.

Kuvakaappaus GTIN-koodin luonti

GTIN-koodit kannattaa lähtökohtaisesti luoda aina automaattisesti. Valitse siis luontitavaksi "Luo automaattisesti" ja sen jälkeen yritystunniste, mistä haluat GTIN-koodin luoda. Jos yritykselläsi on vain yksi yritystunniste, ehdottaa järjestelmä tätä automaattisesti. Tässä kohtaa näet myös vapaiden koodien määrän. Sen jälkeen paina Luo-painiketta. Kun olet saanut GTIN-koodin luotua, klikkaa Muokkaa-painiketta. Näin pääset antamaan tuotteesi tiedot, jotka myös tallennetaan GS1 Rekisteriin.

GS1 Rekisteri luo GTIN koodi

 

 

Tuotteen tietojen antaminen

GTIN-koodille tallennetaan vähintään seuraavat tiedot:

Alla on näkymä tuotteen perustiedoista kun aloitat tuotetietojen syöttämisen. Punaisella on korostettu ne tietokentät, joiden antaminen on pakollista.

GS1 Rekisteri tuotteen perustiedot

 

Kun olet syöttänyt tuotteen perustiedot ja tallentanut tuotteen, näkyy tuotteesi GTIN-koodit-välilehdellä Luonnos-tilassa. Nyt voit tarkastella tuotteesi tietoja, muokata antamiasi tietoja, ladata tuotteesi viivakoodin sekä muuttaa tuotteesi statuksen aktiiviseksi.

GS1 Rekisteri tallennettu GTIN

 

TÄRKEÄÄ - LUE ENNEN KUIN MUOKKAAT TUOTTEEN TIETOJA!

Tuotetietojen muuttamista ja muokkaamista määrittää kansainvälinen GTIN-hallintastandardi. Jokainen uusi tuote tarvitsee esimerkiksi uuden GTIN-koodin eikä aikaisemmin käytettyä koodeja saa antaa uudelle tai toiselle tuotteelle. Myös tuotteen painon tai pakkauksen mittojen muuttuessa tarvitaan useimmiten uusi GTIN-koodi. Voit tutustua GTIN-hallintastandardiin tältä sivustolta löytyvän tiedoston avulla
 

Viivakoodin tekeminen

Voit luoda viivakoodin antaessasi tai muokatessasi tunnistenumeroon liittyviä tuotetietoja tai vaihtoehtoisesti Tunnistenumerot-välilehden listauksen Toiminnot-sarakkeessa olevan Viivakoodi-painikkeen kautta.

Kuluttajatuotteelle voit tehdä yritystunnisteesi tyypistä riippuen joko EAN-viivakoodin tai UPC-viivakoodin. Pakkaushierarkian ylemmille tasoille (kuljetuspakkaus, lava) voit tehdä näiden lisäksi myös ITF-14 -viivakoodin. Voit tallentaa viivakoodin PNG-muodossa Lataa-painikkeen kautta.

GS1 Rekisteri viivakoodin luonti