Standardit viivakoodi

GS1 Rekisterin käyttö - Uuden GLN-koodin luonti

Tämän ohjeen avulla voit tehdä GS1 Rekisterissä uuden GLN-koodin.

Uuden GLN-numeron luonti ja tietojen antaminen

GLN-numeroiden luonti tehdään GLN-numerot-välilehdellä ja aloitetaan klikkaamalla Luo GLN-numero-painiketta.

GS1 Rekisteri luo GLN

HUOM! GLN-numerot voi luoda Rekisteriin automaattisesti tai manuaalisesti.

1. GLN-numeron tekeminen automaattisesti

Mikäli et ole vielä muodostanut yhtään GLN-numeroa yritystunnisteestasi tai olet tallentanut jo kaikki yrityksesi käyttämät GLN-numerot GS1 Rekisteriin, kannattaa uudet numerot luoda lähtökohtaisesti automaattisesti. Valitse luontitavaksi "Luo automaattisesti" ja sen jälkeen yritystunniste, mistä haluat GLN-numeron luoda. Jos yritykselläsi on vain yksi yritystunniste, ehdottaa järjestelmä tätä automaattisesti. Tässä kohtaa näet myös vapaiden koodien määrän. Sen jälkeen paina Luo-painiketta.

Kun olet saanut GLN-numeron luotua, klikkaa Muokkaa-painiketta. Näin pääset antamaan tiedot, jotka myös tallennetaan GS1 Rekisteriin.

GS1 Rekisteri Luo GLN2

2. GLN-numeron luominen manuaalisesti

Mikäli olet aikaisemmin muodostanut GLN-numeroita muuten kuin GS1 Rekisterin avulla ja haluat tallentaa nämä numerotnyt Rekisteriin, valitse luontitavaksi ”Syötä manuaalisesti” ja syötä 13 merkkiä pitkä numerokoodi alla olevaan kenttään. Klikkaa lopuksi "Luo"

GLN numeron luominen manuaalisesti

Kun olet saanut GLN-numeron luotua, klikkaa Muokkaa-painiketta. Näin pääset antamaan tiedot, jotka myös tallennetaan GS1 Rekisteriin.

Kun olet syöttänyt perustiedot GLN-numerolle, näkyy se välilehdellä Luonnos-tilassa. Nyt voit tarkastella tai muokata antamiasi tietoja sekä muuttaa tilan aktiiviseksi

GLN-numerolle tallennetaan vähintään seuraavat tiedot:

Alla on näkymä perustiedoista, kun aloitat tietojen syöttämisen. Punaisella on korostettu ne tietokentät, joiden antaminen on pakollista.

GS1 Rekisteri perustiedot

Kun olet syöttänyt perustiedot GLN-numerolle, näkyy se välilehdellä Luonnos-tilassa. Nyt voit tarkastella tai muokata antamiasi tietoja sekä muuttaa tilan aktiiviseksi.

GS1 Rekisteri tallennettu GLN